Suomen Muinaismuistoyhdistyksen Aikakauskirja – Finska Fornminnesföreningens Tidskrift  on yhdistyksemme vanhin julkaisusarja, joka alkoi ilmestyä jo 1874. Alkuaikoina sarjassa julkaistiin myös artikkelikokoelmia.

Nykyään sarja on keskittynyt erityisesti taidehistorian alan tieteellisiin monografioihin, jotka vaativat korkeatasoista kuvitusta. Uusi kirja ilmestyy noin kerran vuodessa. Sarjaa toimittaa dosentti Leena Valkeapää (leena.valkeapaa(at)outlook.com).

Sarjan tuorein julkaisu on vuonna 2021 ilmestynyt Maija Mäkikallin Laatuhuonekaluja koteihin – Boman, moderni ja suomalaisen huonekalutaiteen murros 1920-luvulta 1950-luvulle. (284 sivua).

Sarjan kaikki julkaisut löytyvät julkaisuluettelosta. Sarjan ensimmäisiä julkaisuja on digitoitu verkkoon.