Kuva: Museovirasto.
Kansallismuseorakennuksen suunnitelma, itäinen julkisivu. Arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen 1904. Kuva: Museovirasto.

Kesäretki Itä-Uudellemaalle 17.8.2019

Suomen Muinaismuistoyhdistys Taidehistorian seura järjestävät yhteisen kesäretken Itä-Uudellemaalle lauantaina 17.8.2019. Kohteina ovat Suur-Sarvilahden ja Malmgårdin kartanot sekä Forsbyn ruukki. Retken hinta on 35 € sisältäen bussikuljetuksen, lounaan ja opastukset.

Sitovat ilmoittautumiset SMY:n sihteeri Petra Lehtoruusulle torstaihin 1.8. mennessä s-postitse petra.lehtoruusu@gmail.com. Ilmoita myös mahdolliset ruokavaliorajoitteesi. 1.8. jälkeen osallistumisensa peruneille ei palauteta retken osallistumismaksuja.

Retkelle mahtuu 25 ensin ilmoittautunutta SMY:n tai Taidehistorian seuran jäsentä – osallistujamäärä on rajattu, koska kartanot ovat yksityiskoteja. Retki järjestetään vain, jos sille ilmoittautuu 25 lähtijää.

Kesäretken ohjelma:

Lähtö klo 9:45 Kiasman edestä

Klo 11 opastus Suur-Sarvilahden kartanolla

Klo 12:15 lähtö Malmgårdia kohti, jossa ruokailu kartanon kahvilassa. Lounaaseen sisältyy: porkkanakeitto, ranskankermaa ja spelttileipää, spelttipannukakku sekä kahvi/tee.

Klo 13:45 kreivi Johan Creutzin opastus Malmgårdin kartanorakennuksella.

Klo 15 lähtö kohti Koskenkylää, jossa tauko Koskenkylän kahviossa (omakustanne).

Klo 15:45 Tutustuminen Forsbyn ruukin alueeseen ja raudanvalmistukseen ruukilla Jouni Jäppisen ja Jan-Anders Winqvistin johdolla.

Paluu Helsinkiin Kiasmalle n. klo 18:45

Tervetuloa!

CFP: XVI Suomalais-venäläinen arkeologisymposiumi 2019

Kansainvälinen arkeologiaseminaari järjestetään Hämeenlinnassa 10.-12.10.2019. Symposiumin teemana on ”Materiality and Objects: Multi-disciplinary Approaches to Archaeological Material and Contexts”.

Esitelmät ja posterit symposiumiin ilmoitetaan viimeistään 17.6.2019. Tarkemmat ohjeet löytyvät tapahtuman verkkosivuilta.

Vuosikokousterveisiä 2019

SMY:n Vuosikokous pidettiin 7.5.2019 Kansallismuseon auditoriossa.

Tutustu kokouksen pöytäkirjaan, sekä yhdistyksen toimintakertomukseen ja tilinpäätökseen.

Hyvää kesää!

Seuraa meitä Facebookissa!