Kuva: Museovirasto.
Kansallismuseorakennuksen suunnitelma, itäinen julkisivu. Arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen 1904. Kuva: Museovirasto.

Kirjoituskutsu - Call for papers: Suomen Museo 2018

Suomen Museon ensi vuoden numeron teemana on Vaikea kulttuuriperintö. Halukkailta kirjoittajilta pyydetään noin 200 sanan laajuisia artikkeliehdotuksia 31.12.2017 mennessä. Ehdotukset lähetetään päätoimittaja Outi Järviselle, (outi.jarvinenharvilahti(at)gmail.com).

Kirjoitusohjeet ja tarkemmat tiedot: Kirjoituskutsu

Kansatieteellinen Arkisto 58 on ilmestynyt

Sarjassa julkaistiin Maria Vanha-Similän väitöskirja ”Yhtiöön, yhtiöön! Lapsiperheiden arki Forssan tehdasyhteisössä 1950-1970-luvuilla”. Myynnissä Tiedekirjassa hintaan 20 € (SMY:n jäsenhinta 14 €) tai tilattavissa julkaisusihteeri Mervi Suhoselta,(misuhone(at)gmail.com).

Syksyn 2017 kuukausikokoukset

Tervetuloa syksyn kuukausikokouksiin! Kokouksia esitelmineen järjestetään keskiviikkoisin klo 18 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34). Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Syksyn teema on "Pohjoinen ulottuvuus"

Ke 4.10. Dosentti Leena Valkeapää, Jyväskylän yliopisto: "Pohjois-Savo, Kainuu, Pohjanmaa. SMY:n taidehistorialliset tutkimusretket 1896 ja 1899"

Ke 1.11. Dosentti Petri Halinen, Helsingin yliopisto: "Periferian takana – Pohjoinen, jota ei ole"

Ke 13.12. FT Eerika Koskinen-Koivisto, Jyväskylän yliopisto: "Lapin Synkkä kulttuuriperintö" (otsikko tarkentuu myöhemmin