Kuva: Museovirasto.
Kansallismuseorakennuksen suunnitelma, itäinen julkisivu. Arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen 1904. Kuva: Museovirasto.

Suomen Muinaismuistoyhdistyksen vuosikokous ma 7.5. klo 18

Tervetuloa sääntömääräiseen vuosikokoukseen 7.5. klo 18 Kansallismuseon auditorioon!

Ennen kokousta kaikille avoin esitelmätilaisuus, jossa yhdistyksen puheenjohtaja Pia Olsson kertoo aiheesta "Veden kulttuuriperintö".

Kevään 2018 kuukausikokoukset

Tervetuloa kevään kuukausikokouksiin! Kokouksia esitelmineen järjestetään kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona (poikkeuksena vuosikokous) klo 18 Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34). Kansallismuseo on keskiviikkoisin auki klo 20 asti, joten käynti pääovista! Esitelmät ovat avoimia kaikille ja tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kevään esitelmien teema on

Pisarasta mereksi - Yhdistävä ja erottava vesi:

Ke 7.2. FT Tytti Steel, Helsingin yliopisto:

"Vesi musta laitureihin loiskuaa" - 1950-luvun satama faktan ja fiktion risteyksessä

Ke 7.3. Professori Hanna Johansson, Taideyliopiston Kuvataideakatemia:

Sateen ja veden kuvaamisen vaiheita 1800-luvulta nykytaiteeseen

Ke 4.4. FT Satu Koivisto, Helsingin yliopisto:

Turpeen kätkössä - Kosteikkojen arkeologinen kulttuuriperintö

Ma 7.5. SMY:n puheenjohtaja, dosentti Pia Olsson:

Veden kulttuuriperintö

Yhdistyksen vuosikokous